Home » Inwerken

Inwerken

Solliciteren in een branche met personeelstekorten doet mensen naar extra’s zoeken. Het vooruitzicht van een mentor kan een jongeman motiveren om jou en niet de concurrent te kiezen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat twintigers persoonlijke ontwikkeling en continue feedback belangrijk vinden. Het loont dus om daarop in te spelen.

Vroeger waren jongens eerst gezel. Een grootmeester leerde hen de technische kneepjes van het vak. In onze moderne (diensten)economie vragen we meer, zoals complexe problemen kunnen oplossen,  kritisch denken en creatief zijn. Deze competenties komen soms niet meteen uit de verf. De jongeman kan bijvoorbeeld last hebben van faalangst, perfectionisme of overmoed. Een mentor kan dit met hem onderzoeken. Mocht de eigen mentor dat niet doen of er is helemaal geen mentor, dan help ik graag. 

Projectleiding

Hebben jullie een jonge (assistent-)projectleider aan boord? Dan neem ik iets extra's mee, namelijk 25 jaar ervaring. Er bestaan uitstekende opleidingen voor projectleiders. Dit vak leer je echter in de praktijk. Je moet jezelf goed kennen om al die verschillende mensen - die vaak niet jouw ondergeschikten zijn - aan te sturen. Mijn specialiteiten zijn projectleiding in een politiek-bestuurlijke omgeving en integriteit.