• Meer voldoening en energie
  • Meer focus
  • Minder twijfel
Home » Aanbod » Fundament

Gezonde zin

Ik ben opgeleid als basiscoach en hanteer de vitaliteitspiramide >>. De brede basis wordt gevormd door zingeving. Die speelt de belangrijkste rol bij gezond en vitaal blijven: waar doe ik het voor, hoe kan ik met mijn talenten aan de wereld bijdragen? De piramide bestaat verder uit ondersteunende relaties, positief denken, voldoende herstelmomenten en beweging en tenslotte - bovenaan -  goede voeding.

Tegenzin

Zingeving gaat over iets doen of ervaren dat jou diep raakt. Dat heet met een duur woord 'zelfverwerkelijking'. Ik ben bijvoorbeeld hartstikke tevreden met mijn wolvenlogo. Elke keer als ik het zie, dan voel ik dat het klopt.

In mijn coaching stel ik dus regelmatig de simpele, maar oh zo krachtige vraag of jij in iets (of iemand) zin hebt. Aarzel je of voel je zelfs tegenzin? Dat is goed nieuws, want dan zitten we in de goede richting. 

Ontstemmen

Wat is dat werk dan? Simpel. Ooit waren wij kinderen die ongedwongen speelden. Helaas pindakaas ontwikkelden we belemmerende overtuigingen. Zeg maar de stemmen van ouders of andere opvoeders. Doe je best, wees verstandig of gedraag je normaal. Door deze stemmen belanden we vaak in gedoe. We zijn bang, boos of verdrietig omdat we niet ons ding doen. In mijn coaching help ik je om die overtuigingen los te laten. 

Voelen

Coaching is meer dan praten. Ons hele lichaam doet mee. Merk ik dat we even niet verder komen, dan stoppen we even met praten en doen we wat lijfwerk, bijvoorbeeld een korte meditatie of een beweging om te horen wat je lichaam zegt.

Man en vrouw

Als jij dat wilt, dan mag je ook inbrengen hoe jij je voelt als man, vrouw of wie je jezelf ook noemt. Schort het aan die basis, dan kost je dat energie. Zonde. Die kan je beter besteden. Dit zijn zo al thema's: 

  • Je voelt een oordeel van anderen op hoe mannelijk of vrouwelijk jij je gedraagt 
  • Je hebt moeite met sensualiteit 
  • Je vindt het eng om je te uiten (zingen, dansen, enzovoorts)

Ik heb diverse gemengde trainingen over dit thema gevolgd en ondersteun ook een mannengroep. Stereotypen ken ik ook genoeg. Vaak onzin, maar heel af en toe bruikbaar. Al was het maar om over te lachen. 

Wandelen

De mooie Veluwe is mijn achtertuin. Ik weet genoeg plekken in de buurt van Apeldoorn waar we rustig kunnen lopen.

Wandelcoaching is vooral geschikt wanneer je al iets verder met je coachvraag bent en mij als spiegel wil gebruiken. Zit je vast of voel je dat er nog veel emotie op je coachvraag zit, dan kunnen we beter binnen afspreken. Ik houd gesprekken in het gebouw waar jouw billetjeszalf ooit gemaakt werd (de voormalige Zwitsal-fabriek). 

Resultaat

Een coachvraag stellen vergt lef. Petje af voor jou. Je wordt er moe van, ik zal jou vast een keer irriteren of je vindt dat het niet snel genoeg opschiet. Maar er gebeurt écht wat. Hier doen we het voor:

  1. Je maakt contact met wat je echt wilt
  2. Je ontdekt jouw belemmerende gedachten én je leert die te ontkrachten
  3. Je durft te kiezen én accepteert de gevolgen omdat het een doorleefd besluit is
  4. Je ervaart meer zin
  5. Je krijgt meer energie

Jouw investering

Ik hanteer verschillende tarieven >>.

Ons contact werkt alleen als er een klik is. Een eerste gesprekje van een half uur vind ik daarom belangrijk. Dat is altijd gratis en vrijblijvend. Als je wilt, dan mag je vooraf je coachvraag mailen. Dat scheelt tijd. Ik bewaar die mail niet.