Midwinteravond 21 december 2022, 19.30 - 22 uur, Apeldoorn

Vraag dat maar aan je moeder

In mijn jeugd gingen de jongens met lage cijfers automatisch naar de lts (lagere technische school). De meisjes met dito rapporten kwamen op het lhno terecht (lager huishoud- en nijverheidsonderwijs). Dat was in onze ogen zo ongeveer het domste. We noemden dat lhno ook wel de ‘spinazie-academie’. Niet fraai, maar zo was het in die tijd.

Lees meer »

Opofferen is niet zin-gevend

Avondje film. Op verzoek van de jongste doen we 300. Dat aantal verwijst naar de Spartaanse soldaten die in 480 voor Chr. het grote Perzische leger bij Thermopilae wilde stoppen. Dit mislukte, maar hun heldhaftige dood verenigde wel de ruziënde Griekse stadstaten.

Lees meer »

10 tips om vredig in te slapen

Toen ik nog een Jaapje was, keek ik naar de Familie Knots op televisie. In de jeugdserie zat een knorrige opa. Waarom worden mensen narrig op hun oude dag? Vaak heeft dat - naast gezondheidsproblemen - met spijt te maken. Om het verdriet te maskeren zijn ze boos. Op het leven, op zichzelf.

Lees meer »

Mediteren op je (weer)zin

Het voelt niet goed, dus houd je de boot af. Typisch jaren zeventig van de vorige eeuw. Je weet wel: macrameeën, alles oranje of bruin en iedereen een sansevieria voor het raam.

Lees meer »

Over de zin van geld

Hhhmm. Oh? Aha. Veel meer tekst had Derek de Lint in Gooische Vrouwen niet. Hij schmierde heerlijk als therapeut. Misschien word je ook wel zo wanneer je de hele dag aanhoort wat een drama het is dat die jurk uitverkocht was.

Lees meer »

Dansen tegen PSA

Feed, fuck en fight. Daar draait het leven om. Ook op de werkvloer. Waar dit artikel heengaat? Naar je broek. Of rok, zo je wilt.

Lees meer »

Buiten is gezond

'Niemand is een binnenmens’, zegt een bekend buitensportmerk. Klopt als een bus. Zonder natuur kan ik niet coachen. Mijn enige gereedschap ben ik zelf en dus moet ik een goede conditie hebben.  

Lees meer »