Home » Meer info » Werkwijze

Luisteren

Praten met een coach doe je niet dagelijks. Je gaat woorden geven aan iets wat voor jou misschien nog ongrijpbaar is of wat je zelf maar raar vindt. Daarom luister ik. Zo lang als dat het nodig is. Zonder oordeel. Maar let op, als het langdradig wordt, dan onderbreek ik je. In jouw belang en met de beste intentie. Mijn stijl kenmerkt zich verder door: 

  • Relativeren (ik haal je uit het drama)    
  • Focus (ik help je naar de bal te blijven kijken)
  • Humor (ik durf je eruit te tikken) 

Vanuit mijn eigen ervaring ben ik extra alert op het voorkomen van depressie.

Voelen

Stress zit meestal ook in je lichaam. Misschien ben je een denker. Fijn, zo'n vlak humeur. Geeft rust in de tent. Maar ondertussen bouwt zich toch ergens spanning op! Het tegenovergestelde kan natuurlijk ook. Je voelt veel te veel en praat honderduit.    

Merk ik dat we niet verder komen, dan stoppen we even met praten en doen we wat lijfwerk. Denk aan een meditatie om te horen wat je lichaam zegt of een beweging om je lijf weer te ervaren.

Flow

Wanneer was jij zo lekker bezig dat je de tijd vergat? Ooit waren wij kinderen die met een vrolijke, nieuwsgierige blik naar de wereld keken. We waren eerlijk over onze emoties. 

Samen onderzoeken we wat jij later aangeleerd hebt. Vaak zijn dat overtuigingen als ‘doe altijd je best’ of ‘wees nooit zwak’. Daaronder zit de oorspronkelijke jij. Wanneer je die weer vindt, dan weet je heb je wat te kiezen. 

Gender

Ik hoor je denken: wat is dat nou? Simpel. Als jij dat wilt, dan coach ik ook op man- of vrouw-zijn. Dat kan namelijk helpen. Schort het aan die basis, dan rammelt iets ander vaak ook.

Yep, ik weet dat mannen en vrouwen minder verschillen dan we dachten. Maar we zijn niet hetzelfde. Stereotypen ken ik ook genoeg. Vaak onzin, maar heel af en toe bruikbaar. Al was het maar om te lachen.