Jeugd

Er zijn talloze werkvormen om jou te helpen. Ik ken ze, maar linksom of rechtsom gaan alle problemen terug naar toen jij nog een speels, ongedwongen jongetje was. Toen kwamen de stemmen van ouders of andere opvoeders. Doe je best, wees verstandig of gedraag je normaal, je mag niet opvallen. We pasten ons aan en raakten het contact met ons hart kwijt. Dat uit zich nu vaak in een angst, boosheid of verdriet waar je niet de vinger op kan leggen.  

Veel mannen lopen met een boogje om deze oude pijn. Maar, zo lang je die niet aankijkt, blijf je moeite met kwetsbaarheid houden en probeer je onbewust in te halen wat in jouw jeugd ontbrak. Daarom stel ik vragen over hoe jij als jongetje was. Wanneer vergat je met spelen de tijd? Wat vond je gaaf? Waar droomde je van?

Je staat er versteld van wat mannen aan speelsheid en creativiteit kwijtgeraakt zijn. Maar niet getreurd. Dat is te herstellen, weet ik uit ervaring.

Mannencoach Jaap Herforth als klein jongetje

Lichaam

Ik ben zelf doorgezaagd over mijn jeugd. Dat hielp maar een beetje. Ik praatte, praatte en praatte. Mijn hoofd maakte overuren. De heling kwam pas echt toen ik de woorden losliet en mijn lichaam ging voelen. Dat is dus hoe ik nu zelf werk. 

Zingeving

Ik ben opgeleid als basiscoach en werk met het vertrekpunt dat leven vanuit wie je echt bent (= de basis) goed voor je gezondheid is. Je hebt minder vage klachten en meer energie.