Home » Zakelijk

Management

Leiderschap

Vind je managen zwaar of leid je juist fluitend de boel? Je kunt eindeloos trainen,  lean and mean worden en business coaches inhuren. Maar wat pas echt werkt is dat jij jezelf durft te zijn. Medewerkers en klanten ruiken nep op kilometers afstand. Authenticiteit is jouw belangrijkste wapen. Mensen geloven je of ... niet. 

Ik kan best snappen wat jouw business is en hoe hoog je wel niet op de rots zit. Maar ik ben nieuwsgierig naar waarvoor jij elke ochtend opstaat. Daar vinden we de oplossing voor jouw specifieke coachvraag. 

 

Thema's

Ik zet ik graag mijn tanden in dit soort thema's:

 • ik heb moeite met delegeren (druk, druk, druk)
 • ik voel dat ik te weinig gezag heb 
 • ik pak niet door (en moet daarom vaak 'gered' worden)
 • ik neem alleen een besluit als ik details ken 
 • ik weet alles beter (en ik haal dus te weinig uit mijn mensen)
 • ik doe exact wat het hogere management wil (en dat bevalt me steeds minder) 
 • ik zie overal kansen (en mijn team wordt er tureluurs van) 
 • ik wil laten zien dat ik ook maar een mens ben
 • ik vind het spannend om een team te leiden met vooral vrouwen (mannen) 

 

Archetypen

Wat hebben de godin Athene, koning Arthur en generaal Patton gemeen? Juist: strijd. Bij mijn coaching gebruik ik af en toe ook een archetype. Zo'n bekend figuur uit de geschiedenis, literatuur of film geeft soms een competentie beter weer dan honderd woorden. Wazig? Mooi, dan heb ik je aandacht. Deze figuren gebruik ik:  

 1. de Koning(in): regeren
 2. de Krijger (Amazone): presteren
 3. de Magiër (Tovenares): weten
 4. de Minna(a)res: voelen

Elk archetype heeft schaduwkanten. Die zijn het interessantste, want zij remmen jouw ontwikkeling af. Overkomt iedereen, zeker onder druk. Ook mij. Ik heb een handig overzicht >> voor je gemaakt. 

 

Effectiviteit

Zit er nog meer in de gereedschapskist? Jazeker. Vooroordeel of niet, het zijn vaak mannen die maar één leiderschapsstijl hebben en dat is doorduwen. Niet echt effectief. Ik help je om daadkracht en empathie te combineren. Het kan echt. Andersom is ook mogelijk. Ik help je om te stoppen met dimdammen en in actie te komen. Heus geen dingetje van alleen vrouwen, hoor.   

 

Oh ja, ik ben niet geboren als coach. Ik heb meer dan 20 jaar ervaring als projectmanager. Mooi meegenomen. Ik denk in resultaat en houd jou scherp ('accountable') om je eigen afspraken na te komen. Delegeren doe je maar op de zaak. Kijk eens naar de clip (19 sec) om een eerste indruk van mij op te doen. 

 

Ontslag

Medewerkers wegsturen is balen. Je kan twee dingen doen. Succes wensen en stiekem blij zijn dat de loonkosten wegvallen. Of, je besteedt aandacht aan zijn vertrek. Wat doe jij? Weet dat een warm afscheid een goed signaal naar álle personeel is en dat het jouw organisatie een ambassadeur oplevert. Dat kan nog eens van pas komen. 

Ontslag is een gebeurtenis waarbij het draait om zingeving en daadkracht. Dé thema's van Yourmove. Denk maar eens aan fundamentele vragen als:

 • wie ben ik ook alweer?
 • wil ik wel (zo veel) blijven werken? 
 • waarom pak ik niet door?

Yourmove heeft een speciaal nazorgarrangement voor medewerker die gaan vertrekken. Dit bestaat uit:

 • 5 uur gesprekken
 • daarnaast beschikbaarheid per app of mobiel om even te luisteren of te bemoedigen
 • helpen met zelfreflectie t.b.v. brieven of gesprekken (vooraf en naderhand)
 • behouden van focus (niet lukraak op alles solliciteren) en motivatie

 

NL leert door

Per 1 december 2020 kun je de regeling NL leert door weer gebruiken. Ter waarde van € 700 krijg je een zogeheten arbeidsmarktscan en minimaal 4 gespreksuren met een loopbaancoach. Kort gezegd: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?

Yourmove biedt geen loopbaanadvies, maar het nazorgarrangement gaat prima met NL leert door samen. Dat kan op twee manieren:

 1. Je voelt aan dat je eerst nog iets (van vroeger) moet opruimen voordat je goed zicht op je echte drijfveren hebt. Wie weet ben je nog steeds met een oud script bezig en blijft de echte jij verborgen
 2. Je hebt een traject afgerond, maar je loopt vast bij het doorpakken. Bij uitstek een coachvraag die over focus en doorzettingsvermogen gaat