• Meer jezelf zijn
  • Betere keuzes
  • Meer voldoening
Home » Meer info » Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen coach en een psycholoog?

Heel kort door de bocht: een eerstelijns psycholoog (of een praktijkondersteuner) helpt je weer op twee benen staan. Ze werken klachtgericht. Een coach steunt je bij het halen van doelen die jij op eigen kracht kan bereiken.  

Is coaching voor iedereen geschikt?

Ja en een beetje nee. Leeftijd, opleiding of wat dan ook maken niet uit. Maar, je moet wel gemotiveerd zijn en jezelf laten horen. 

Hoe haal ik meeste uit een gesprek?

Belangrijk is dat je uit je hoofd en in je lichaam bent. Kom niet gehaast aan. Als je in de weken na een gesprek af en toe rust neemt, dan zal je merken dat dingen doorsudderen. Zoek dat op, maar forceer geen antwoord. Het kwartje valt vanzelf een keer.

Waarom spreek ik minstens 1 keer live af?

Communicatie is voor meer dan 80 procent non-verbaal. Ons contact werkt het beste wanneer we elkaar echt ontmoeten

Kan ik ook tussentijds contact hebben?

Ja, natuurlijk. Ik per blijf per mail, app of telefoon bereikbaar voor dingen die jij nog wilt zeggen. Voor grotere vragen maken we een nieuwe afspraak.

Geef ik huiswerkopdrachten?

Soms. Vaak is het zo dat door iets te doen, de lading eraf gaat en de kans op verandering groter is. Het kan helpen om je gevoelens op te schrijven. 

Mag mijn partner jou benaderen?  

Nee, in principe niet. Ik ben geen relatiecoach. Word ik toch benaderd, dan meld ik jou dat. Als jij wilt dat jouw partner met mij contact zoekt, dan gaan we eerst op je motieven in. Misschien is dat wel genoeg.

Wat doen we als het gesprek niet werkt?

Natuurlijk kan het zijn dat je eigenlijk iets anders nodig hebt. Dan bespreken we dat. 

Staat je vraag er niet bij? Mail me.