Naar moeder luisteren

“De pleuris breekt dan uit,” zei de man in de training, “als ik geen appje stuur om te laten weten waar ik ben. Ik doe het braaf en dat is precies wat me zo irriteert.”

Lees meer »

Winkelen

Ik kan 15 kilometer door het bos draven. Appeltje, eitje. Nou ja, meestal. Maar op vakantie winkelen met mijn vrouw of dochters? Dan lag na een paar kilometer al mijn tong op de schoenen.

Lees meer »

Man met hoofdpijn

Over onze vrouwen praten we niet in de mannengroep. Dat valt tegen, hè? Wil je eens lekker los over waarmee zij jou allemaal lastigvalt, dan ben je bij ons aan het verkeerde adres. Moppen tappen doen we ook niet.

Lees meer »

Lachen om jezelf

Ik heb niet zo vaak de slappe lach. Zo ben ik nou eenmaal gebakken. Dit is dus een zeldzame foto. Gemaakt een week of drie geleden.Veel mannen verwachten in de groep alleen maar zware gesprekken. Nee joh! We hebben ook lol. Lachen versnelt helingsprocessen, weten artsen en CliniClowns. Humor en spiritualiteit gaan prima samen. Sterker nog, ze kunnen niet zonder elkaar. Waarom denk je dat de Dalai Lamai wel eens ondeugend in de camera kijkt?

Lees meer »

Maak je dochters relatievaardig

Papa’s kleine meid(en). Ik heb er drie. Uitgevlogen, met een eigen wil en mening. Super om te zien wat ze van hun leven maken. Hoe ze zich inzetten voor wat hen zorgen baart. En ja, af en toe krijg ik ook een spiegel voorgehouden.

Lees meer »

Zoen mijn billen

Blakend van zelfvertrouwen: wat was ik vroeger jaloers op jongens die gewoon deden waar zij zin in hadden. ‘Durfde ik dat maar’. Ook later kon ik stiekem die val-toch-dood types bewonderen. Totdat ik doorkreeg welke prijs ze betaalden en hoe eenzaam ze eigenlijk waren.

Lees meer »

Vrouwenlijn

Moederdag: we vieren het, maar in de coaching worden van oudsher vaders gezien als degenen die een jongen pas echt op het leven voorbereiden. Dat doet de rol van de moeder tekort. Uit onderzoek zou zelfs blijken dat jongens die door een vrouw (of vrouwen) worden opgevoed zich niet anders ontwikkelen dan jongens met een vader en een moeder.

Lees meer »