Niet mijn moeder

Veel mannen zijn super kwetsbaar wanneer ze coaching overwegen. De schaamte zit soms diep. Onnodig, zoals ze later gelukkig vaak zelf constateren. Het getuigt juist van ballen om je shit aan te kijken.

Partners - of vrouwen in het algemeen - spelen bij die aanloop van de mannen een bijzondere rol. In de groepen zitten gemiddeld 2 à 3 mannen die zich aanmeldden omdat hun partners dat min of meer vroegen. Uit liefde en bezorgdheid, maar ook omdat zij hun relatie willen redden.

Vrouwen zijn dus voor mijn marketing belangrijk. Op social media heb ik een aantal gewaardeerde fans. Sommigen geven aan dat zij best eens bij een mannenevent aanwezig willen zijn. Tof die belangstelling, maar helaas.

De vraag bleef mij bezighouden. Dus speelde ik met het idee om vrouwen apart uit te nodigen. Nou, daar kwam ik snel van terug. Stel je voor: zij raakt enthousiast, komt thuis en zegt dat zo’n groep voor hem ‘heel goed’ zou zijn. Hoe voelt die man zich? Precies, bemoederd, meegenomen naar de kleuterschool of zoiets. Kleine kans dat hij zich meteen aanmeldt. Nog een argument tegen: het voelt bepaald niet koosjer dat ik de mannen via hun partner strik.

Idee overboord dus? Nee. Er is nog iets. Een ruime 2/3 van de psychische zorgverleners is vrouw. Die mogen weten dat er mannencoaching is of hoe zij hun mannelijke cliënten net even wat scherper kunnen benaderen.

Op 25 april 2023 is er dus een open middag voor vrouwelijke zorgprofessionals. Wees welkom!

Aanmelden kan hier >>