Verkiezingen

Vrouwen zijn geen slechtere leiders dan mannen. Vrouwen hebben ook geen extra recht op zetels alleen maar omdat mannen na honderden jaren alleenheerschappij iets goed hebben te maken. En, vrouwen voelen dingen niet beter aan. Ook mannen kunnen dat, maar dan moeten zij wel ruimte aan hun innerlijke Vrouw geven. Er is een andere reden waarom meer vrouwelijke politici hard nodig zijn. Dat is simpelweg omdat we zo naar onze kinderen geen goed voorbeeld geven. 

Waarom is het nu uit balans? De verklaringen variëren van 'old boys' netwerken tot gebrek aan motivatie (!) bij vrouwen. BNNVARA stelde het in 2016 zelfs zo: Nederlandse mannen veranderen liever van politieke voorkeur dan dat ze op een vrouw stemmen wanneer zij lijsttrekker wordt. 'Bewijs' was een lijstje met namen als Femke (Halsema), Els (Borst) en Agnes (Kant). Allemaal vrouwen met mislukte verkiezingscampagnes.

Waarom laten mannen zich niet door een vrouw leiden? Misschien vinden we het onbewust toch een beetje eng en noemen we daarom een sterke politica gauw een heks. Die botte opmerkingen op social media kunnen écht niet. Uit een soort narrige balorigheid geef ik zulke kerels wel eens een hint over de staat van hun man-zijn. Verspilde moeite uiteraard.

Doe eens gek en stem 15 maart op een vrouw. Bij alle partijen staan ze op de lijst.